132 csapattal indult az Autós Szakmák Tanulmányi Versenye

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és az Autószerelők Országos Egyesülete (AOE) a 2023/2024-es tanévben meghirdette az AOE bázis iskolái autószerelő, autószerelő technikus, autóelektronikai műszerész, gépjármű mechatronikus, gépjármű mechatronikai technikus és alternatív járműhajtási technikus tanulói részére a közös rendezésű tanulmányi versenyét, az Autós Szakmák Tanulmányi Versenyét (ASZTV).

A jelentkezési határidőig minden eddiginél több, 132 csapat adta le nevezését az ország minden szegletéből. A verseny országos lefedettségét jól szemlélteti, hogy 23 szakképző intézményből jelentkeztek kétfős csapatok, így több, mint kétszázötven tanuló méri össze tudását a megmérettetésen.
Az első fordulóra január végén került sor, ahonnan a legjobb 12 csapat jutott tovább a régiós középdöntőkbe, ahol már műhelykörülmények között, a gyakorlati tudásukat kell megmutatni a versenyzőknek.

A 240 pontos első forduló továbbjutói:

Köszönjük Bázis Iskoláink aktív részvételét és a Felkészítő tanárok munkáját. Nélkülük nem értünk volna el ilyen szép versenyzői létszámot. A műhelyek tárt karokkal várják a fiatal szakembereket. Egy ilyen versenyen a vállalkozóknak lehetősége nyílik találkozni a jövő szakembereivel, a regionális középdöntőn pedig kifejezetten a környékbeli fiatalokkal beszélgethetnek.

Gratulálunk a továbbjutott csapatnak, sok sikert kívánunk a következő fordulókra.

2024. február 15.